CD Recensie: The Motives feat. Matt Taylor (selftitled)

AddThis Social Bookmark Button

The Motives feat. Matt TaylorRecordlabel: Bluesy Electric Recordings / Releasedatum 11 juni 2012
Distributie NL: Sonic Rendezvous / Promotie NL: Broere Promotion
Recensie: Babs

The Motives feat. Matt Taylor, zo heet de band en het debuutalbum van de uit Engeland afkomstige gitarist, zanger, songwriter Matt Taylor. Deze in eigen land hoog aangeschreven gitarist speelde o.a. met Long John Baldry, waarmee hij een live-cd opnam en de Snowy White Blues Project, waarmee hij een studio- en een livealbum uitbracht. Naast Matt Taylor bestaat de band uit bassist Andy Graham, drummer Roy Martin en toetsenist Jonny Dyke.

Enige tijd geleden viel het debuut-album met de titel The Motives feat. Matt Taylor op de deurmat. Het album bevat naast elf zelfgeschreven nummers slechts één cover, het nummer “Gangsters” dat van de hand van Julian Littman (bandlid van Steeleye Span) afkomstig is. De band komt verrassend uit de hoek met een gevarieerd repertoire, dat bestaat uit een kruidige bluesmix van Engelse en Amerikaanse bluesstijlen, met hier en daar een snufje rock ’n roll (Never Tell a Lie), funk (Cookie Jar), soul (Find Another Love ), swing jazz (The Rules Don’t Apply), met Ian Siegal als gastvocalist, reggae (Looking For The Way Home) en boogie-woogie (Baby Dont Lose My Number)

Met dit album leveren Matt Taylor en zijn Motives een prima debuut-album af dat door de variatie aan stijlen lekker weg luistert. Naast Taylor’s goede zang en gitaarspel is het uitstekende keyboardspel van Jonny Dyke prominent in het spel aanwezig. Kortom.. een toppertje!

Tracklist
01 Never Tell A Lie
02 Cookie Jar
03 Leap Of Faith
04 Find Another Love
05 The Rules Don’t Apply
06 Looking For The Way Home
07 Gone Before
08 Gangsters
09 If You Were Gone
10 After All This Borrowed Time
11 Natures Cruel Design
12 Baby Don’t Loose My Number

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen